Російські літаки вже не можуть здійснювати польоти в авіапросторі Євросоюзу та ще низки країн, повідомляє Мінінфраструктури. ЄС повністю закриває повітряний простір для літаків РФ. 

Низка країн Європи закрили небо для Росії ще до заяви ЄС, зокрема Чехія, Польща, Румунія, Литва, Латвія, Естонія, Болгарія, Словенія, Велика Британія, ДаніяБельгія, Щвеція, Ісландія, ІрландіяФінляндія, НімеччинаАвстрія та Франція. Закрити небо для авіакомпаній РФ також вирішили Італія і Норвегія. До санкцій, за інформацією Мінцифри, приєдналися й Північна Македонія, Молдова та Португалія. 

Закриття неба означає, що російським авіакомпаніям заборонено входити у повітряний простір вищезгаданих країн. Російські літаки не прийматимуть у аеропортах, їм не можна буде здійснювати посадку в країнах, які закрили від РФ своє небо. 

Також команда Мінінфраструктури звернулася до Міжнародної організації повітряного транспорту (IATA) з проханням підтримати звернення України щодо виключення російських авіаперевізників з усіх інституцій асоціації. Йдеться про BSP, Clearing House, MITA, Interline.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі