Якщо у вас є біометричний паспорт, ви можете виїхати потягом до Австрії, Угорщини або Польщі, пише «Укрзалізниця».

Поїзди далекого сполучення «Укрзалізниці» курсують з Києва до Варшави, Будапешта та Відня, а з вокзалу міста Чоп – до міста Захонь в Угорщині. Пасажири повинні мати біометричний паспорт та пройти митний огляд. Угорщина забезпечує безкоштовний проїзд.

Також до Будапешта щодня о 12:30 відправляється поїзд з Мукачева. Для посадки треба мати квиток, біометричний паспорт, міжнародний сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест.

Крім того, 27 лютого о 16:00 розпочнеться посадка на Gepard Express до Чехії зі станції Чоп. Поїзд готовий безкоштовно евакуювати 500 українських жінок і дітей до міста Плзень.

Зі Львова о 13:30 відправиться додатковий рейс сполученням Львів-Хелм (Польща), а о 14:00 – додатковий рейс Львів-Чоп.

Доїхати до Чопа можна потягами Київ – Чоп та додатковими поїздами, що прямують до Ужгорода або Чопа. У Чопі працює вся інфраструктура: вокзал, аптеки, магазини.


Наразі на поїзди з Києва можуть сісти тільки ті пасажири, які вже перебувають на території вокзалу «Київ-Пасажирський». Такі правила діятимуть до кінця комендантської години, тобто до 08:00 понеділка 28 лютого.

На Центральному залізничному вокзалі Києва близько 600 людей очікують своїх поїздів або ховаються від обстрілів. Для людей відкриті усі зали очікування. «Укрзалізниця» надає воду та напої, але запаси вже завершуються.

«Укрзалізниця» просить пасажирів, які прямують поїздами з інших міст через Київ передавати воду та продукти харчування. Також просять бізнес за можливості доставити на вокзал воду та продукти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі