Національний банк України ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки, що перебувають під контролем Російської Федерації, кажуть у Верховній Раді.

Серед них Акціонерне Товариство «Міжнародний резервний банк», який на 100% належить ПАТ «Сбєрбанк Росії», та Публічне акціонерне товариство «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (скорочено ПАТ «Промінвестбанк»), який на 99,77% належить Державній корпорації розвитку «ВЕБ.РФ».

«Коли наша армія самовіддано і хоробро захищає кожен клаптик рідної землі від російської агресії, ми в центральному банку не можемо дозволити, щоб "дочки" державних банків країни-загарбника продовжували працювати в Україні й оперувати грошима українців», — повідомив Голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Право приймати такі рішення Правлінню Національного банку надає постанова від 24 лютого 2022 року № 19 «Про особливості припинення діяльності банків в умовах воєнного стану».

Цей крок ухвалено Правлінням Національного банку одностайно і затверджено рішеннями від 25 лютого 2022 року № 90-рш/БТ «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» та № 91-рш/БТ «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Акціонерного Товариства «Міжнародний резервний банк».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі