Міністерство освіти й науки України радить призупинити освітній процес у навчальних закладах на два тижні, повідомляє міністр МОН Сергій Шкарлет.

За його словами, МОН уже направило листи з рекомендаціями про призупинення навчального процесу керівникам закладів фахової та вищої освіти. Це має убезпечити всіх учасників освітнього процесу, пояснює він.

Сергій Шкарлет закликав освітян орієнтуватися виключно на офіційні джерела інформації, не переходити за підозрілими посиланнями й кнопками.

Він також звернувся до всіх із закликом не панікувати та слідувати рекомендаціям державних і місцевих органів влади, а також правоохоронців.


У мережі поширюються фейкові накази МОЗ і МОН, де йдеться про евакуацію лікарень та призов студентів.

Наказ Міністерства охорони здоров’я нібито затверджений підписом міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка. У ньому йдеться про те, що лікарні Києва та міст, розташованих на сході, необхідно евакуювати на захід України, пише «Бабель». Також псевдонаказ закликає терміново виписати всіх хворих, за винятком тих, хто має важкі хвороби, і знищити медичне обладнання, яке неможливо вивезти автомобілем.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі