Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що суд може взятися за справу воєнних злочинів Росії у війні проти України, повідомляє Європейська правда з посиланням на заяву прокурора.

«Стежу за подіями в Україні та навколо неї... Нагадую всім сторонам, які вчиняють насильство на українській території, що мій офіс може втілити свою юрисдикцію для розслідування будь-яких актів геноциду, злочинів проти людства та військових злочинів, вчинених в Україні», – цитують Хана.

Прокурор додав, що «міжнародний злочин агресії як такий не може стати предметом розслідування, оскільки ані України, ані Росія не є сторонами Римського статуту МКС»: «За індивідуальною заявою України розслідування може стосуватися лише окремих осіб, причетних до злочинів, передбачених міжнародним гуманітарним правом, причому обвинувачуваними можуть стати ті, що скоював ці злочини, у тому числі давав накази, або робив інший внесок у скоєння таких злочинів».


Міжнародний кримінальний суд працює нідерландському місті Гаага, це окрема структура від Міжнародного суду ООН, який також розташований в Гаазі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі