В Уманському районі та Луганській області оголосили евакуацію. «Укрзалізниця» вивозить людей із Луганської, Донецької й Одеської областей.

  • Луганська область

У Луганській області оголосили загальну евакуацію, повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Мешканці Луганської області повинні негайно покинути її межі.

Власників автотранспорту просять використовувати власні можливості та рухатися в напрямку міста Дніпро.

Для тих, хто не може евакуюватися самостійно, організовали евакуацію з залізничних станцій «Лисичанськ», «Рубіжне» та «Сватове». Місце збору на вказаних залізничних вокзалах.

Сергій Гайдай також писав, що потяги з Лисичанська та Рубіжного будуть о 13:00–14:00, потяги з Краматорська – о 14:00, потяги з Костянтинівки – о 15:00.

  • Умань

В Уманському районі оголошена евакуація населення в радіусі 30 кілометрів від військової частини в селі Розсішки, повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Масові пункти збору для тих, хто без автівок, – на виїзді з Умані на автодорозі Стрий – Ізварине біля АЗС WOG.

Власників автотранспорту просять їхати автодорогою Н-16 до повороту на Тальне. Там координуватимуть представники РДА.

Напередодні в центральну частину міста в Умані влучив снаряд. За словами Скічко, є один загиблий серед цивільного населення, ще п’ятеро в лікарні.

Звідки евакуюватиме «Укрзалізниця»

«Укрзалізниця» евакуює мешканців міст поряд з лінією розмежування. Із Донецької та Луганської областей уже евакуювали 3100 українців. Компанія готує ще вагони.

Евакуаційні рейси виконують 24 лютого з таких вокзалів:

Луганська область: два евакуаційні потяги відправляться зі Сватово, Рубіжного та Лисичанська.

Донецька область: два состави відправлятимуться з Краматорська, два  із Маріуполя, один  із Костянтинівки.

Одеська область: один евакуаційний рейс буде відправлений з Одеси.

З міркувань безпеки точний час відправлення та місце призначення не розкриваються. Громадян просять слідкувати за оновленнями на офіційних сторінках «Укрзалізниці» й уважно слухати оголошення на вокзалах своїх міст.

UPD: Станом на 16:30 «Укрзалізниця» евакуювала 7615 людей з Маріуполя, Попасної, Бахмута, Лисичанська, Константинівки, Авдіївки та Покровська. Поїздом Інтерсіті 712/711 з Костянтинівки вивезли 396 дітей.

UPD: Голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін повідомив, що залізниця працює за графіком. Обмежили лише рух вантажного транспорту на певних ділянках.

Також евакуювали 12 тисяч людей із Донецької та Луганської областей. Усі вокзали працюють, крім вокзалів у Конотопі та Херсоні над ними обіцяють повернути контроль відразу, як відновлять контроль за містами.

Він додав, що критичну інфраструктуру не пошкоджено, за винятком однієї опори та двох підірваних мостів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі