Збираємо в режимі реального часу головну інформацію про те, що відбувається в містах України. Про те, що відбувається в Києві, окремо пишемо тут.

Ця публікація оновлюється.

 Острів Зміїний захопили, зв’язку з українськими військовими немає, повідомляють у Державній прикордонній службі.

 Під Черніговом українським військовим здався в полон цілий розвідувальний взвод російської армії, 74 мотострілкової бригади з Кемеровської області.

У районі Глухова українські військові знешкодили 15 танків РФ.

 У Херсонській області російські війська ввійшли в Генічеськ, під їхній контроль перейшли державні структури міста. Техніка стоїть у самому Генічеську, на околицях блокпости з російськими військами. Проводять перевірку тих, хто від’їжджає, на приналежність до Збройних сил України. Стрілянина й активні бойові дії відсутні, повідомили в Херсонській ОДА. Також під контролем російських військ Олешки.

 Острів Зміїний атакували з російських кораблів. Вогонь по острову вели зі ствольної корабельної зброї. Прикордонники та ЗСУ тримають оборону.

 Російські військові й техніка зайшли в місто Суми, також станом на 14:30 вони контролювали частину траси КиївМосква від кордону з РФ і до Чернігівської області. Ситуація в Сумській області складна, але бої ведуться, армія РФ несе втрати. Адмінбудівлі Сум під контролем України, передає «Суспільне» з посиланням на Сумську ОДА. У місті досі російські військові, тривають «точкові» бої.

 Гостомель під Києвом атакували російські гелікоптери, ЗСУ збили 3 одиниці техніки.

 Російська техніка пішла на прорив у Київській області, тривають бої. В МВС повідомляють, що наразі ситуація більш-менш стабільна.

 Місто Бровари під Києвом атакують з 5:00 ранку. Міський голова повідомляє про шість загиблих і 12 поранених.

 Російська військова техніка порушила державний кордон у Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

 Обстрілювали більшість прикордонних підрозділів Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Житомирської областей, а також українські міста.

 У Чернігівській області вдалося зупинити противника. Також укранська армія відвоювала міста Маріуполь і Щастя.

 Важкі бої ведуться на Харківському напрямку та в районі проведення ООС. Знищили вже 7 літаків, не менше 2-х вертольотів і десятки одиниць броньованої техніки РФ.

 У Донецькій області, у місті Вугледар, російські війська вбили 4 і поранили 10 цивільних: снаряди окупантів потрапили в місцеву лікарню. Серед поранених – 6 медиків. Обстріл стався близько 11-ої години. 

 У житловий будинок у Чугуєві в Харківській області влучив снаряд, у результаті виникла пожежа. Від вибуху загинув неповнолітній хлопчик.

 В Одесі, у Малиновському районі, на територію військової частини влучив снаряд.

 В Умані в центральну частину міста влучив снаряд. Один загиблий серед цивільного населення, ще п’ятеро в лікарні. В Уманському районі оголошена евакуація населення в радіусі 30 кілометрів від військової частини в селі Розсішки.

 До острова Зміїний підійшли дві нерозпізнані цілі. Окупанти з погрозами вимагали від військовослужбовців Ізмаїльського прикордонного загону здатися, використовуючи міжнародний канал зв’язку з безпеки судноплавства. Прикордонники зайняли оборону разом зі Збройними силами.

 У районі Краматорська українські військові знищили 6-й літак РФ. Раніше в зоні ООС також збили 5 літаків і вертоліт Росії. 

 У Львові по вулицях лунають сирени, людей евакуюють в укриття.

 У Харкові снаряд влучив у житловий будинок у спальному районі, щонайменше одну людину було поранено, повідомляв кореспондент «Суспільного». Потяги в Харків тимчасово зупинено. У місті відкрили всі укриття й бомбосховища. 

 У Запорізькій області обстріли військової частини в Близнюках, з міста Кам’янка-Дніпровська надійшло повідомлення про вибух. У результаті вибуху 3 будинки й 1 магазин зруйновано, без потерпілих.

У місті Калинівка у Вінницькій області загорілася військова частина, де розташовані склади з боєприпасами, повідомляло УП.

З ракетних систем залпового вогню з території тимчасово окупованого Криму обстріляли прикордонників у районі Преображенки в Херсонській області. Бої в районі населених пунктів Копані й Іваново в Херсонській області.

 Оголосили сигнал «Повітряна тривога» у Полтаві.

 У Кривому Розі нанесли удари по військових складах.

 У Луцьку підірвано телевежу, повідомляла ДСНС. Також обстрілювали аеродром.

 У місті Хмельницький влучили в злітну смугу військового аеродрому.

 Унаслідок обстрілів загорілися 7 приватних житлових будинків у Маріуполі, одна людина загинула, двоє поранено. Також снаряд влучив в аеродром у Краматорську.

 В Івано-Франківську снаряд влучив у військову частину. Аеропорт Івано-Франківська атакували ракетними комплексами.

 У Ніжині обстрілювали аеродром. Під час бомбардування аеродрому ДСНС загинув полковник поліції.

Обстріляли військову частину в селі Кам’янка Бузька Львівської області.

Горіли військові склади в селі Радушинці Полтавської області, а також у селі Розсошків Черкаської області.

 Російська техніка пішла на прорив у Київській області, тривають бої. У МВС повідомляють, що наразі ситуація більш-менш стабільна.


За інформацією ЗСУ, 24 лютого, о 5:00, збройні сили Російської Федерації розпочали інтенсивні обстріли українських підрозділів на сході, а також нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах у Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці та по військових об’єктах.

Водночас агресор розпочав артилерійські обстріли території та населених пунктів України вздовж державного кордону.

Повітряні сили відбивають напад загарбника, сили оборони перебувають у повній бойовій готовності, зайняли й утримують оборонні позиції. Ситуація контрольована, пишуть у ЗСУ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі