Кіберполіція України сформувала список порад, які мають допомогти захиститися від шахраїв.

Співробітники Кіберполіції радять вимкнути опцію загального доступу до файлів у телефоні, заборонити виявлення девайсу іншими користувачами мережі та вимкнути опцію автоматичного підключення до відкритих мереж.

«Хакер, який перебуває з вами в одній мережі, може перехоплювати дані банківських карток, паролі та повідомлення. Тому надавайте перевагу інтернету від мобільного оператора, а не Wi-Fi», – пояснюють правоохоронці.

Саме тому не варто реєструватися на нових ресурсах або здійснювати банківські операції в той час, коли смартфон підключений до мережі Wi-Fi. Для цього ліпше використовувати мобільний інтернет. Однак, якщо такої можливості немає, можна використати VPN для підʼєднання до громадського Wi-Fi.

Окрім того, кажуть правоохоронці, від мобільної мережі варто відключитися, якщо зʼєднання постійно переривається або якщо вона вимагає авторизуватися за номером телефону, електронною поштою або через соцмережі.


По всій Україні 15 лютого 2022-го не працювали банкомати, термінали самообслуговування та платіжні термінали, а також додаток «Ощад 24/7» та електронні сервіси банку. Також стався збій у роботі мобільного застосунку та вебверсії «ПриватБанку». DDoS-атаки зазнали й сайти Міноборони та ЗСУ, а також застосунок «Дія».

У Міноборони повідомляли, що атака на сайт міністерства вранці 16 лютого продовжувалася, але її успішно відбивають.

Пізніше в Мінцифри підтвердили, що Україна пережила найбільшу DDoS-атаку за всю історію країни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі