Хакери, імовірно, планують провести 22 лютого нові кібератаки на Україну, попереджає урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA.

Фахівці CERT-UA кажуть, що повідомлення про проведення кібератаки виклали на Raidforums 20 лютого. Наразі сповіщення й гілку повідомлень під ним видалили.

У повідомленні йшлося про нові кібератаки на сайти державного й оборонного секторів, українські банки та інші ресурси, сайти яких мають домен «.ua».

Скриншот уже видаленого повідомлення про кібератаки на Україну з Raidforums.

Фото: CERT-UA

Водночас Європейський Союз 21 лютого підтвердив МЗС України, що готовий надати комплексну покрокову інструкцію зі зміцнення кібербезпеки країни.

У CERT-UA нагадують, що в разі виявлення ознак кібератак або аномальних дій в інформаційних системах потрібно звертатися сюди.


По всій Україні 15 лютого 2022-го не працювали банкомати, термінали самообслуговування та платіжні термінали, а також додаток «Ощад 24/7» та електронні сервіси банку. Також стався збій у роботі мобільного застосунку та вебверсії «ПриватБанку». DDoS-атаки зазнали й сайти Міноборони та ЗСУ, а також застосунок «Дія».

У Міноборони повідомляли, що атака на сайт міністерства вранці 16 лютого продовжувалася, але її успішно відбивають.

Пізніше в Мінцифри підтвердили, що Україна пережила найбільшу DDoS-атаку за всю історію країни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: CERT-UA