Вартість квартир у містах-мільйонниках зросла від 25% до 50% за два пандемічних роки, свідчить дослідження ринку нерухомості від компанії OLX.

Аналітики компанії проаналізували динаміку зміни цін порівняно з 2020 роком та з'ясували, що ціна на квартири зросла в усіх типах будинків, і на вторинному ринку також. Для прикладу, в Києві вартість двокімнатної квартири у новобудові становить 78,1 тисяч доларів, а двокімнатної квартири на вторинному ринку 69,4 тисяч доларів.

У інших великих містах, а саме в Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові вартість житла за два роки зросла у діапазоні 20-33%. Найбільший стрибок цін відбувся у Харкові, а найменше вартість квартир збільшилася в Одесі.

Найдорожчим житлом в Україні вважають будинки від 2011 року в Києві та новобудови, де ціна за квартиру може в середньому становити 200 тисяч доларів. Найдешевшими називають квартири на вторинному ринку Одеси (39,3 тисяч доларів).

У OLX прогнозують, що у 2022 році ринок продажу квартир зросте на 3-5%, і така тенденція буде зберігатися «найближчими роками».


Також аналітики «ЛУН Місто» підрахували, як змінилася середня ціна квадратного метра нової нерухомості в Києві й інших містах України за 2021 рік.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна