«Укрзалізниця» створить кластер приміських сполучень на сході України з центром у Харкові. У перший рейс запустили модернізовану електричку за маршрутом Харків – Бахмут.

Інклюзивна електричка проходитиме 19 станцій, серед яких Ізюм, Святогірськ, Лиман, Сіверськ та інші. Вона курсуватиме щодня, окрім вівторка.

З Харкова електричка відправлятиметься о 09:22, а прибуватиме до Бахмута о 13:57. У зворотному напрямку електропотяг відʼїжджатиме з Бахмута о 14:45, а прибуватиме до Харкова о 19:25.

У складі поїзда 10 вагонів, у яких встановили ергономічні крісла, сучасне освітлення й систему звукового й візуального оповіщення. Він пристосований до перевезення маломобільних пасажирів, а також має місця для велосипедів.

У межах кластера також курсують електропотяги за маршрутами Костянтинівка – Харків, Харків – Краматорськ і Харків – Слов’янськ.

«[...] Створення кластера приміських сполучень на сході України, зокрема запуск оновленого електропотяга за маршрутом Харків – Бахмут, – це черговий важливий крок до поліпшення залізничного сполучення в цьому регіоні», – каже  голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін.


У січні 2021 року модернізовану електричку City Express до Києва запустили з Боярки через Вишневе, у березні – із Бучі через Ірпінь, у вересні – з Броварів, а в грудні – з Василькова.

Також анонсували запуск City Express із Вишгорода. У межах проєкту вже модернізували одну з платформ станції «Святошин» у Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Укрзалізниця»