У конкурсі на будівництво першої ділянки Київської обхідної дороги перемогла американська компанія Bechtel Overseas Corporation, повідомляє «Укравтодор».

Йдеться про першу 18-кілометрову ділянку майбутньої обхідної дороги від траси М-07 Київ – Ковель – Ягодин до М-06 Київ – Чоп. Для цієї ділянки дороги зведуть міст через Дніпро, також збудують шляхопроводи, біопереходи для тварин та естакаду. Крім цього, уздовж дороги планувають облаштувати відкриті автостоянки, майданчики зважування в русі, шумозахисні екрани та сучасне освітлення.

Bechtel пропонує збудувати першу ділянку КОД за 5,3 мільярди гривень. «Укравтодор» має підписати з компанією договір, після цього почнуть роботи.

Як пише видання «Наші гроші», конкурс на будівництво проходив у три етапи, Bechtel стала єдиною компанією, яку допустили до фіналу. Інші чотири компанії, серед яких були фірми з України та Туреччини, відхили на першому і другому етапах. Тендер проходив поза системою Prozorro на приватному майданчику PlayTender, будівництво вивели з-під дії закону «Про публічні закупівлі». Сама Bechtel фігурувала у низці корупційних скандалів по всьому світу, зокрема й у США.


Київська обхідна дорога (КОД) є частиною Великої кільцевої автодороги, що передбачає спорудження так званого «напівкільця» навколо Києва загальною протяжністю близько майже 150 кілометрів. Проєкт має вивести транзитні потоки за межі Києва та розвантажити дороги. КОД має з’єднати автомобільні дороги М-07 Київ Ковель, М-06 Київ Чоп, М-05 Київ Одеса та Н-01 Київ –Знам’янка, Н-08 Бориспіль Маріуполь та М-03 Київ – Харків та обхід міста Бровари.

План КОД / Офіс президента

КОД планують побудувати в межах програми «Велике будівництво», її проєкт представили влітку 2020 року. Загальну вартість будівництва дороги оцінюють у 3 мільярди доларів.

Bechtel Overseas Corporation – найбільша будівельна компанія США, яка займається інжинірингом, закупівлями та будівництвом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі