В Україні скоротили тривалість самоізоляції для людей з COVID-19 до пʼяти днів, повідомляє МОЗ. Раніше пацієнти мали перебувати 10 днів на лікуванні після появи симптомів або тестування.

Завершувати самоізоляцію можна, якщо людина отримала негативний ПЛР-тест або не має симптомів коронавірусу. Також самоізоляцію можна завершити через пʼять днів після позитивного тесту або появи симптомів COVID-19.

З 7 лютого 2022 року повторне ПЛР-тестування можна проводити вже через пʼять днів після появи симптомів або позитивного тесту на COVID-19.

Також під час «червоного» рівня епіднебезпеки відстежуватимуть лише контакти «високого» ризику інфікування. Це члени сімʼї хворого, вразливі за станом здоровʼя люди, а також особи, які перебувають у закритих приміщеннях із високим ступенем ризику інфікування (лікарні, установи довготривалого догляду).

Люди, повністю щеплені від COVID-19 та ревакциновані, вважатимуться контактами «низького» ризику.

Окрім того, з 7 лютого контактна особа, яка не має симптомів COVID-19, може підтвердити відсутність захворювання експрес-тестом на антиген. Раніше для цього потрібно було здавати ПЛР-тест.


4 лютого в Україні зафіксували рекорд щодо кількості нових випадків COVID-19: захворіли 43 778 людей.

У МОЗ також розповідали, що робити, якщо в «Дії» не підтягується сертифікат про бустерну дозу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Євген Малолєтка