Притулок для тварин «Сіріус» планують зменшити протягом 2022 року, повідомляє його керівниця Олександра Мезінова.

За її словами, зараз у притулку 3165 собак і 218 котів. Через те, що «Сіріус» постійно приймає нових тварин, менше уваги залишається для тих, що вже є, їхні умови існування погіршуються.

«Ми прикладаємо багато зусиль, щоб рятувати тварин, але не можемо прихистити всіх безпритульних. Нам дійсно соромно оголошувати щомісяця збори на борги, а вони й зараз у нашого притулка «Сіріус» близько 700 000 гривень», – пояснила вона.

Притулок «Сіріус»

Притулок буде намагатися прилаштовувати в сімʼї тварин, що живуть у ньому. Приймати нових буде лише у випадку, коли буде звільнятися місце або в надзвичайних випадках (смерть господаря, відлов агресивної собаки з вулиці).

«Зараз найбільшу кількість тварин залишають під парканом притулку. І про цих «героїв» ми теж говоритимемо. Адже ми встановили камери відеоспостереження й тепер знатимемо цих «сміливців» в обличчя», – попередила Мезінова.

«Сіріус» збирається оголосити набір і провести навчання волонтерів для піару тварин, а також запустити інформаційний ресурс із покроковим механізмом дій для порятунку тварини.

Також у 2020 році притулок буде проводити більше днів стерилізації (там можна безкоштовно стерилізувати безпритульну тварину або домашню за 300 гривень).


Притулок «Сіріус» створили у 2000 році, він розташований у селі Федорівка Київської області. Це найбільший притулок для тварин в Україні. Допомогти притулку можна тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі