Програма «єПідтримка» триватиме до 18 грудня 2022 року, повідомляють у Міністерстві економіки.

На першому етапі виплат, який почався з 2022 року, кошти можна буде отримати лише через додаток «Дія». А на другому етапі виплат, у другому-третьому кварталі 2022 року, обіцяють представити альтернативний офлайн-механізм для отримання тисячі за вакцинацію.

Також у Мінекономіки розповіли, що українці старше 60 років витратили вже 88 мільйонів гривень на купівлю ліків.

Загалом програмою «єПідтримка» скористалися більше 7 мільйонів людей. Українці витратили майже 2 мільярди отриманих коштів.


Послуга «єПідтримка» – це можливість отримати 1000 гривень за повний курс вакцинації від коронавірусу. Програма офіційно стартувала 19 грудня 2021 року.

Щоб отримати гроші, треба подати заяву в «Дії» й оформити спеціальну банківську картку «єПідтримка» в одному з банків-партнерів (зараз до проєкту приєдналися Monobank, «А-банк», «Альфа-банк», «ПриватБанк», «Ощадбанк» та «Укргазбанк»).

«єПідтримка» спрямована на допомогу українському бізнесу, який найбільше постраждав під час карантину, тому витратити гроші можна лише на певні категорії товарів і послуг: квитки на літак або потяг у межах України, квитки в кінотеатри, театри, музеї, виставки, на концерти, абонементи в спортзал або книги.

Із 24 січня 2022 року літні люди можуть витратити «тисячу за вакцинацію» в аптеках. Також кошти можна буде витратити на комуналку й освіту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі