Німеччина включила Україну до списку країн підвищеного ризику зараження на коронавірус із 30 січня 2022 року, пише Інститут імені Роберта Коха.

Тепер невакцинованим українцям, які хочуть в’їхати до Німеччини, потрібно відбути 10-денний карантин. Але вийти із самоізоляції можна буде на п’ятий день, якщо результат ПЛР-тесту на коронавірус буде негативний. Це не стосується дітей до 12 років, які можуть завершити карантин на п’ятий день і без тесту.

Невакциновані туристи зможуть в’їхати до Німеччини лише за нагальної потреби (які потреби слід вважати нагальними, можна переглянути тут). Для в’їзду потрібно надати негативний ПЛР-тест, зроблений за 48 годин, або тест на антиген, або довідку про одужання.

Українцям, які пройшли повний курс щеплень, дозволений в’їзд без нагальної потреби за умови, що вони мають COVID-cертифікат, а останнє щеплення зробили мінімум за 14 днів до в’їзду.

Також перед в’їздом до країни всім туристам потрібно зареєструватися на сайті та внести свої дані про вакцинацію.

Такі обмеження будуть діяти до 3 березня 2022 року.


Україна ввійшла в список країн підвищеного ризику разом із 10 країнами, серед яких Афганістан, Куба, Пакистан та інші.

Україна вже перебувала в списку країн високого ризику для Німеччини з жовтня 2021 року, але з 9 січня 2022 року її звідти виключили.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі