Колишній міністр освіти України Сергій Квіт переміг на виборах президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

За результатами голосування, Сергій Квіт отримав більше половини голосів – 235 (52,8%), а за Олександру Гуменну проголосувала 191 людина (42,92%).

Фото: Сергій Квіт

На виборах голосували більше 75% студентів, співробітників і викладачів Києво-Могилянської академії.

У голосування не взяли участь 148 людей, ще 18 людей (4,04%) проголосували «проти всіх». Один виборець зіпсував бюлетень.

Також сьогодні, у день виборів, на дільниці викрали одну зі скриньок для голосування, але поліція вже її знайшла й повернула на дільницю.

Колишній президент Києво-Могилянської академії Андрій Мелешевич помер у квітні 2021 року. Йому було 58 років. 

Після цього обов'язки президента почала виконувати декан факультету економічних наук Олександра Гуменна, яка залишалась на цій посаді до призначення Сергія Квіта.


У вересні 2021 року в Києво-Могилянській академії провели вибори президента, але жоден із кандидатів не набрав більше половини голосів, тому призначили повторні вибори.

Також у вересні 2021 року стало відомо, що Києво-Могилянська академія спільно з Бюро інвестиційних програм планують створити технопарк на території університету.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Сергій Квіт