Швеція спрощує умови в’їзду в країну для іноземних туристів, яким із 21 січня 2022 року не потрібно буде здавати результат COVID-тесту, повідомляє уряд Швеції.

У заяві уряду йдеться про те, що в контексті стрімкого поширення «Омікрону» COVID-тести, які треба робити за 48 годин до прильоту у Швецію, є неефективними.

Як пише The Local, Швеція скасувала цю вимогу через чотири тижні після її впровадження 28 грудня. Її запровадили через активне поширення «Омікрону», який наразі став домінантним у країні.

Із 21 січня іноземні туристи мають при вʼїзді до країни продемонструвати COVID-сертифікат про повну вакцинацію, негативний тест на коронавірус, зроблений за 72 години до перетину кордону, або довідку про одужання від COVID-19 за останні шість місяців.

Швецію схвалює вакцини: Moderna, Pfizer, AstraZeneca, CoronaVac – якими щеплять в Україні.


З 12 січня 2022 року у Швеції запровадили нові карантинні обмеження, зокрема на масових закладах у приміщенні зможуть брати участь максимум 50 нещеплених людей, однак лише за умови наявності місць лдя сидіння. Водночас на заходах, де кількість людей більша за 50, вимагатимуть довідки про вакцинацію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі