Британський таблоїд The Mail on Sunday відшкодує Меган Маркл лише один фунт стерлінгів (менше 40 гривень) за публікацію приватної інформації з особистого листа герцогині до її батька, повідомляє The Guardian.

Видавець газети, Associated Newspapers, визнав рішення суду, ухвалене в лютому 2021 року, і вирішив не подавати апеляцію. Тепер видання сплатить один фунт стерлінгів компенсації за втручання в приватне життя герцогині (це лише частина звинувачення, інша стосується порушення авторського права).

У подібних справах компенсація становить від 75 до 125 тисяч фунтів стерлінгів, тобто від тисячі доларів, зазначає медіаюрист Марк Стефанс. За його словами, така номінальна сума, фунт стерлінгів, може свідчити про слабкість позиції Меган Маркл щодо її приватного життя.

Водночас видавець також погодився сплатити герцогині конфіденційну суму за порушення авторського права та судові витрати. Це може бути понад 1 мільйон фунтів стерлінгів (більше 1,3 мільйона доларів), пише The Guardian.


Меган Маркл подала до суду на британський таблоїд The Mail on Sunday за публікацію листа до її батька в жовтні 2019 року. Вона звинувачувала власників таблоїду, Associated Newspapers, у поширенні її приватної інформації та порушенні авторських прав.

У травні 2020 року вона програла суд проти таблоїда, але в лютому 2021 року відбувся ще один, де Меган Маркл перемогла. Герцогиня стверджувала, що її трирічна боротьба з виданням більше стосується принципів, аніж грошей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі