У Венеції замінять скло на мосту Конституції, що над Гранд-каналом. Таке рішення місцева влада ухвалила після численних скарг пішоходів на слизькі сходи, зроблені із загартованого скла, пише The New York Times.

За словами місцевих жителів, особливо проблема загострювалася у зимовий період (у грудні на мосту встановлювали попереджувальні таблички). Скляну поверхню моста також намагалися покривати спеціальними смолами та наклейками, але це не допомогло.

Нове покриття хочуть зробити із трахітного каменю. На перебудову моста Конституції уже виділили 500 тисяч євро.

Архітектор моста, Сантьяго Калатрава, поки ніяк не коментує ситуацію.


Це не вперше, коли виникають проблеми з проєктами іспанського архітектора Сантьяго Калатрави. У 2011 році на пішохідному мості у Більбао (Іспанія) поклали гумовий килим через те, що пішоходи також часто послизалися і падали на скляній плитці.

Міст Конституцій у Венеції побудували у 2008 році. Він з’єднує залізничний вокзал Санта-Лючія із площею Пьяццале Рома, де розташований автовокзал. Основа моста виготовлена із залізобетонних балок, а сходи із каменю та напівпрозорого загартованого скла. Також міст має скляні парапети із бронзовими поручнями. Його довжина складає майже 80 метрів.

На слизьку поверхню італійці почали скаржитися ще у 2008 році, коли міст тільки побудували. Тоді архітектор Калатрава стверджував, що міст перевірений «складними методами» і має «міцну структуру, яка поводить себе краще, ніж очікувалось». У 2018 році місцева влада частково замінила скляні плити на трахіт.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка і фото: Wikimedia Commons