У Києві зафіксували випадки захворювання на новий штам коронавірусу «Омікрон», повідомляє заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Посилаючись на слова медиків, Микола Паровозник каже, що вакциновані переносять «Омікрон» у легкій формі. Але скільки саме випадків зафіксували в Києві, у КМДА не повідомляють.

Також у КМДА нагадують про правила «жовтої» зони», які наразі діють у Києві, і про додаткові обмеження, які ввела місцева влада. За цими правилами заборонено:

  • користуватися транспортом без наявності ПЛР-тесту, експрес-тесту на визначення антигена, «жовтого» чи «зеленого» COVID-сертифіката, документа про одужання або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19 (протягом 30 днів від дати введення дози). Це обмеження не стосується дітей до 18 років;
  • відвідувати ТРЦ дітям до 18 років без супроводу дорослих, які мають ПЛР-тест, експрес-тест на визначення антигена, «зелений» COVID-сертифікат або документ про одужання.

Із 6 грудня в Україні посилили обмеження для «жовтої» зони, увівши обовʼязкову вакцинацію хоча б однією дозою (або наявність тесту чи документу про одужання) для працівників і відвідувачів ТРЦ, ресторанів, кінотеатрів, спортзалів. 7 грудня ці обмеження почали діяти в Києві.


Перший випадок зараження штамом «Омікрон» в Україні підтвердили в ніч на 18 грудня. Людина захворіла після повернення з Об’єднаних Арабських Еміратів, де вона мала контакт із хворими на COVID-19. Також хворий мав повний курс щеплень від коронавірусу. Хвороба протікала майже безсимптомно, 21 грудня пацієнт одужав.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі