Автор капсули для добровільної евтаназії Sarco Філіп Нічке розробляє імплант для людей із деменцією або хворобою Альцгеймера, який автоматично вводить смертельну інʼєкцію, якщо людина забула відімкнути пристрій, пише The Independent.

«Зараз ми працюємо над імплантом для евтаназії, який потрібно вимикати щодня. Якщо ти забуваєш, навіщо тобі потрібно щось вимикати [цей пристрій], тоді ти помреш», – пояснює автор ідеї Філіп Нічке.

Він заявляє, що наразі в багатьох країнах можна легально оформити папери про евтаназію у разі захворювання на деменцію або хворобу Альцгеймера. Однак, за його словами, «хворий відчуває дискомфорт, якщо після втрати памʼяті якийсь незнайомець вводить йому смертельну інʼєкцію».

Такий імплант перекладає відповідальність за евтаназію з лікарів на людину, якій її роблять, і дозволяє тій зробити з власним життям те, що вона хоче, каже Нічке.

«Найбільший виклик – це технічні перешкоди. Поки ми не знаємо, як це зробити. Яка має бути отрута? У який спосіб вона вивільняється?», – говорить він.


У Швейцарії дозволили використовувати капсули Sarco для добровільної евтаназії. За словами розробників, процес евтаназії займає близько 30 секунд, а людина самостійно активує його із середини камери.

Зображення: Exit International

Евтаназія у Швейцарії офіційно дозволена для місцевих мешканців та іноземців, якщо ті мають показання для її застосування. Наприклад, невиліковну хворобу, що завдає страждань.

18 березня 2021 року евтаназію легалізували в Іспанії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі