Біля будівлі Київської міської державної адміністрації на Хрещатику встановили її зменшену скульптуру-копію, обладнану тактильними табличками зі шрифтом Брайля, повідомляє заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Ця мініскульптура стане продовженням інклюзивного туристичного маршруту, який у Києві почали створювати у 2020 році.

На мініатюрі КМДА також є QR-код. Якщо його відсканувати, можна прочитати або прослухати інформацію про скульптуру українською й англійською мовами, або подивитися відео жестовою мовою, створене для людей із порушеннями слуху.

У КМДА кажуть, що у 2022 році з’явиться ще чотири мініскульптури для людей з інклюзією, зокрема хочуть створити такий макет біля пам’ятника засновникам Києва на Дніпровській набережній.

Усі охочі кияни можуть запропонувати памятки, мініатюри яких можна було б створити, а також місця для нових макетів, додають у КМДА. Для цього треба звернутися до Управління туризму та промоцій.


Інклюзивний туристичний маршрут у Києві почали створювати у 2020 році. Першим 3D-макетом із надписами шрифтом Брайля став Софійський собор.

Це вже четвертий мінімакет київських пам’яток. Також у Києві встановили мініскульптури фонтану Архистратига Михаїла та Пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: Київська міська рада