З 15 грудня 2021 Кіпр змінює правила в’їзду для туристів, повідомляє посольство України.

Туристи будуть зобов’язані здати експрес-тест на коронавірус упродовж 72 годин після прильоту.

Тести в аеропортах будуть безкоштовні, туристів лише проситимуть показати свій посадковий талон і документ, що посвідчує особу.

Щеплені бустерною дозою проходити тестування після прибуття не зобов’язані.

Відвідувати громадські заходи та заклади харчування в готелях зможуть тільки ті, хто щепився принаймні однією дозою. Водночас вони також повинні мати негативний результат експрес-тесту або ПЛР-тесту.

В’їзд до Кіпру залишається відкритим для громадян України, які мають сертифікат про повну вакцинацію або одужання. Кіпр визнає всі вакцини від COVID-19, якими роблять щеплення в Україні (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, CoronaVac).

Туристи, які не вакциновані або вакциновані лише однією дозою (крім щеплених однодозовою вакциною Johnson & Johnson), зобов’язані пройти ПЛР-тест в Україні перед вильотом до Кіпру. Максимум – за 72 години до відправлення рейсу.


До цього Кіпр востаннє змінював правила в’їзду 6 грудня 2021 року через поширення нового штаму коронавірусу «Омікрон». Тоді всіх туристів віком від 12 років після прибуття до країни зобов’язали робити ПЛР-тест за свій кошт.