Кабінет Міністрів України в грудні 2021 року виплатить ФОПам і найманим працівникам «карантинні» 8 тисяч гривень, які ті не отримали навесні 2021 року, повідомляють у Міністерстві соціальної політики.

У Мінсоцполітики зазначають, що навесні ФОПи не отримали гроші через неправильно вказані реквізити банківських рахунків. Тож інформація про їх уточнення й виплати має надійти через портал «Дія».

Підприємці, які отримають повідомлення, мають до 15 грудня включно надіслати правильні реквізити.

Гроші перерахують через «Ощадбанк» на банківський рахунок, зазначений у повідомленні, за стандартом IBAN.


Навесні 2021 року Кабінет міністрів вирішив виплатити ФОПам і працівникам підприємств, які постраждають унаслідок карантинних обмежень у «червоних зонах», по 8 тисяч гривень, як це було й під час зимового локдауну.

З 19 квітня уряд почав приймати заявки на отримання державної допомоги в розмірі 8 тисячі гривень для ФОПів і найманих працівників, які призупинили діяльність через обмеження «червоної» зони. Цю грошову допомогу не потрібно повертати державі або платити з неї податки.

З 1 грудня 2021 року зросли податки для фізичних осіб-підприємців: розмір ЄСВ буде становити 1430 гривень (замість 1320 гривень).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Дія»