У Бельгії, в зоопарку міста Антверпен, коронавірус виявили в двох бегемотів, повідомляє Reuters. Працівники зоопарку кажуть, що це може бути перший випадок зараження на COVID–19 тварин цього виду.

Захворіли двоє бегемотів – Імані (14 років) та Гермієн (41 рік), які не мають жодних симптомів, окрім нежитю. Наразі тварин відправили на карантин.

Імані та Гермієн у Антверпенському зоопарку

За словами ветеринара зоопарку Френсіса Веркаммена, тварини почуваються добре, хоч поки й не зрозуміло, як саме вони заразилися на COVID–19.

«Як мені відомо, це перший випадок COVID-19 серед бегемотів. У світі вірус здебільшого реєструють у людиноподібних мавп та тварин із сімейства котячих», – зазначає Френсіс.

Reuters пише, що вірус міг передатися від людини до тварини, й зазначає, що така можливість є науково доведеною.

Однак у зоопарку Антверпена кажуть, що опікуни Імані та Гермієн уже здали негативні ПЛР-тести й останнім часом не хворіли на COVID–19.


У липні 2021 року зоопарк в Окленді (Каліфорнія, США) почав вакцинувати від коронавірусу SARS-CoV-2 ведмедів, левів, тигрів і тхорів. Щеплення їм зробили вакциною Zoetis, яка призначена тільки для тварин і не підходить для людей.

У 2020 році в Данії знищили мільйони норок через виявлену у них мутацію коронавірусу SARS-CoV-2, яка могла передаватися людям.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Antwerp Zoo