Уряд Франції вирішив посилити обмеження в’їзду до країни через циркуляцію штаму «Омікрон». З 4 грудня для вʼїзду до країни туристи з-поза меж ЄС мають обовʼязково здати ПЛР-тест, пише Bloomberg, посилаючись на слова речника уряду Габріеля Атталя.

Негативний ПЛР-тест мають надати як вакциновані подорожувальники, так і невакциновані. Термін дії тесту становить 48 годин.

Водночас ті, хто приїжджають у Францію з країни-члена ЄС, мають здавати тест лише якщо не мають щеплення. Для них період дії негативного тесту скоротили до 24 годин.

Наразі до Франції можуть вʼїхати тільки щеплені українці (Johnson & Johnson, AstraZeneca, Moderna, Pfizer, R-Pharm). Невакцинованих громадян України пускають лише за «нагальної необхідності», яка не передбачає в’їзд з метою туризму.


Франція відкрила кордони для українців у липні 2021 року. Раніше для в’їзду в країну необхідно було мати сертифікат про вакцинацію або негативний результат тесту ПЛР-тесту, зробленого не раніше ніж за 72 години до перетину кордону, або тесту на антитіла, зробленого не раніше ніж за 24 години.

Правила вʼїзду до Франції оновили 11 жовтня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі