Міська влада Парижа зобов’язала служби прокату електросамокатів знизити швидкість до 10 кілометрів на годину, повідомляє TechCrunch.

Причиною зниження швидкості стала кількість аварій, які сталися за участю пішоходів та електросамокатів. За 2021 рік таких аварій було майже 298. У результаті 329 людини отримали поранення, а ще дві людини загинули.

Вводити обмеження на швидкість самокатів у Парижі розпочали ще 1 липня. Тоді швидкість знизили в кількох районах із великою кількістю пішоходів.

У вересні міська влада Парижа попросила адміністрацію кожного району перерахувати зони, де треба обмежити швидкість. Вийшло 700 «повільних» зон. Наразі швидкість знизили у всьому місті за винятком вулиць, де є широкі смуги для руху.


У Києві статистику ДТП за участю електросамокатів не ведуть. Але 24 червня КМДА й оператори прокату електросамокатів підписали меморандум, який регулює їх безпечне використання в місті. Згідно з документом, їздити в столиці можна зі швидкістю 20 кілометрів на годину, а в окремих пішохідних зонах (парках, скверах, історичних місцях) – до 14 кілометрів на годину.

У жовтні в КМДА заявили, що оператори електросамокатів порушують меморандум. Але в листопаді компанії з прокату виправилися, зокрема, обмежили швидкість до 14 кілометрів на годину в історичному центрі Києва.

У вересні швидкість електросамокатів зменшили у Фінляндії. У денний час її знизили з 25 до 20 кілометрів на годину, а вночі – з 25 до 15.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі