«Укрзалізниця» 20 листопада 2021 року запустила «Дунайський експрес», який сполучатиме Ізмаїл і Одесу.

Поїзд №7002/7001 відправлятиметься з Одеси щодня о 19:50 та прибуватиме до Ізмаїла о 00:32. Зворотно поїзд виправлятиметься о 01:29 та прибуватиме до Одеси о 06:11. Експрес робитиме зупинки на станціях: Білгород-Дністровський, Кулевча, Сарата, Арциз, Главані, Дзинілор та Котлабух.

На маршруті курсуватиме сучасний дизель-поїзд, збудований на Крюківському вагонобудівному заводі. Максимальна його швидкість – 140 км/год. У складі поїзда три вагони на 170 місць. Поїзд пристосований для перевезення маломобільних пасажирів. Вартість квитка – 189 гривень.

Потяг змогли запустити в межах реалізації пілотного проєкту Public Service Obligation (PSO). Відповідно до нього, обласна рада компенсуватиме «Укрзалізниці» щонайменше 5 мільйонів гривень на рік витрат на організацію цього маршруту.

За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, «найближчим часом» аналогічні проєкти реалізуюься й в інших областях країни.

Public Service Obligation (PSO) – модель замовлення транспортних послуг, за якої держава або місцева влада оплачують перевізнику вартість соціально значущих маршрутів. Такий механізм працює у Німеччині, Нідерландах, Латвії, Болгарії, Чехії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Укрзалізниця»