Київська міська рада планує викупити земельну ділянку в Дніпровському районі, біля станції метро «Лівобережна», для облаштування парку.

Таке рішення підтримали 85 депутатів Київради.

Ділянка площею 1,4892 гектара розташована на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9.

За словами депутата Київської міської ради Андрія Страннікова, таке рішення ухвалили через громадський спротив щодо забудови локації.

У Київраді зазначають, що в разі згоди власника земельної ділянки на переговори визначать викупну ціну, проведуть експертну грошову оцінку тощо.


Раніше Київрада вже ухвалювала рішення про створення парку на вулиці Микільсько-Слобідській. Для цього планували викупити в «Ощадбанку» три ділянки (на 2,6, 2 та 1,8 гектара).

Ділянки, на яких пропонують створити парк. Фото: ГО «Лівий берег Дніпра»

На цій території у 2011 році почалося будівництво житлового комплексу. У 2016 році через борги забудовника право власності на землю перейшло до «Ощадбанку». У 2018 році забудовник почав розширювати межі ЖК, але місцеві жителі вийшли на протест. Пізніше активісти створили петицію з вимогою зберегти набережну зону на Микільській Слобідці. 

Рішення про викуп ділянок у Київраді розглядають ще з 2018 року. Їх орієнтовна вартість становить 182,8 мільйона гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Микільська Слобідка, Олекса-Київ; вікіпедія