Новий притулок для постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства в Києві відкриється до кінця листопада 2021 року, повідомляє заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

Адресу закладу не розголошують з міркувань безпеки. Потрапити до Притулку можна тільки за направленням директора Київського міського центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству.

окрім проживання, тут можна:

  • отримати психологічну та юридичну допомогу;
  • різного роду консультації;
  • жінки зможуть тут перебувати разом із дітьми, для їх виховання будуть створені відповідні умови.

Заклад розрахований на одночасне перебування 15 осіб. Також він буде доступним для маломобільних груп населення.

За її словами, послугами першого Притулку, який наразі функціонує в місті, скористалися 38 осіб, із них 22 жінки та 16 дітей.


З початку 2021 року в Києві зафіксували 20 568 звернень про домашнє насильство. За жовтень до поліції надійшло 3087 звернень, а до Центру гендерної рівності – 257.

Міністерство внутрішніх справ створило всеукраїнську інтерактивну мапу допомоги жертвам домашнього насильства.

Вона містить усю необхідну інформацію про служби, що можуть бути корисні в разі домашнього насильства. Мапа допоможе прокласти оптимальний і зручний маршрут, дізнатися графік роботи та контактний телефон служби.

Також в Україні працює муніципальна гаряча лінія «Телефон довіри» за телефонами 15 00 зі стаціонарного або 044 272 15 00 із мобільного.

Окрім того, можна звернутися до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству на вулиці Іллєнка, 20, або зателефонувати до поліції за телефоном 102.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Марина Хонда