Вакцина від коронавірусу американської компанії Pfizer на 90% ефективна серед дітей віком від 12 до 18 років, пише The Times of Israel.

Відповідно до дослідження ізраїльської компанії Clalit, Гарвардського університету й Бостонської дитячої лікарні, у тих, хто отримав щеплення, імовірність зараження COVID-19 нижче на 90%.

Результати дослідження базуються на аналізі даних майже 200 тисяч осіб. Його проводили в той час, коли штам «Дельта» був домінантним в Ізраїлі. Це також привело вчених до висновку, що препарат настільки ж ефективний проти мутацій, як і проти попередніх версій.

«Наші результати показують, що вакцина мРНК BNT162b2 була високоефективна в перші кілька тижнів після вакцинації як проти інфекції, так і проти симптоматичного COVID-19 з «Дельта»-варіантом серед підлітків віком від 12 до 18 років», – ідеться в публікації.

За результатами дослідження, підлітки, вакциновані з 8 червня до 14 вересня, мали на 59% менше шансів захворіти на COVID-19, ніж підлітки з нещепленої контрольної групи, і на 57% рідше проявляли симптоми COVID-19. А за тиждень після другої дози ці цифри зросли до 90% і 93%.


Масова вакцинація підлітків в Україні стане можливою після того, як вакцинують більшість дорослого населення, повідомив керівник МОЗ Віктор Ляшко. Він також заявив, що питання масової вакцинації підлітків розглядається.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі