У Рівненській області вирішили не допускати до очного навчання дітей, що не мають щеплення від поліомієліту, повідомляє МОЗ.

Для таких дітей забезпечать інші форми навчання.

Крім того, із 11 до 22 жовтня в області проведуть «нульовий» тур вакцинації від поліомієліту для дітей до 5 років. Наступні три раунди організують впродовж 90 днів. Планують охопити усіх дітей області цієї вікової групи.

Таке рішення ухвалили через випадок поліомієліту, який зафіксували в дитини.

За даними МОЗ, лише 53% дітей віком до року в регіоні отримали планові щеплення в 2021 році. Низький рівень вакцинації спостерігають і в інших областях України: в Херсонській – 40,7%, Івано-Франківській – 42,2%, Закарпатській – 43,1%, Запорізькій – 46,2%, Харківській – 46,5%, Одеській та Київській – 47,5%, Чернівецькій та Львівській – 48,5%.


Поліомієліт — це гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше – через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослий. Але найбільш сприйнятливі до вірусу діти віком до п’яти років. Тому перше щеплення діти отримують у перші місяці життя.

У вересні 2021 року в Україні зафіксували твипадок паралічу в півторарічної дитини з Рівненської області. Батьки свідомо відмовились від щеплень через релігійні переконання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі