17 серпня на Алеї Героїв Небесної Сотні встановили інсталяції до Дня Незалежності, проте їх знесли активісти Нацкорпусу, повідомляє «Українська правда».

Фото: КМДА

У Київраді заявляють, що встановлення істаляцій з міською владою не погоджували. За словами міського голови Віталія Кличка, автори інсталяції мають погодження лише з Музеєм Революції Гідності, у той час, як до міста вони не звертались.

Фото: Київрада

За програму святкування відповідає Офіс президента. Місто ж дозволило лише церемонію покладання квітів. Також, в Київраді зауважують, що масові святкування на цій ділянці заборонені.

Фото: Музей Революції Гідності

Поки інспектори КМДА чекали від музею документів, на підставі яких дозволили встановлення цих інсталяція, на територію прийшли члени Нацкорпусу та «демонтували» два об'єкти.

Далі стались сутички з поліцією. Тепер сторони очікують офіційний демонтаж від комунальників. У Офісі президента заявили журналістам «Української правди», що концепцію інсталяції переглянуть.

Фото: КМДА

Національний музей Революції Гідності сказав, що він не уповноважений забороняти чи дозволяти такі заходи, це компетенція КМДА. У музеї додали, що їх усно проінформували про те, що планується така інсталяція, але не недіслали лист з детальним описом.

«На короткій зустрічі з організаторами заходів представників музею повідомили, що планується інсталяція, яка символізуватиме шлях українців до проголошення Незалежності – від часів трипілля до сьогодення», – зазначили в музеї.


З інсталяцій видно, що вони присвячені історичним періодом минулого сторіччя, в тому числі побуту радянської доби. Критику об'єкти отримали за встановлення на місці розстрілів Небесної Сотні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМР