У Києві 17 серпня стартувало голосування за проєкти Громадського бюджету на 2022 рік, повідомляє КМДА.

Аби проголосувати, потрібно зайти на сайт, натиснути «Переглянути проєкти» та обрати за допомогою фільтрів тему і район. Одна людина може проголосувати за 10 проєктів – за один в кожній із тематик.

Підтримати проєкти Громадського бюджету також можна через застосунок «Київ Цифровий».

Голосувати можуть усі мешканці Києва віком від 16 років та громадяни, що платять податки у місті. Останній день голосування – 15 вересня.

Проєкти-переможці визначаються за формулою: кількість голосів, поділені на суму бюджетних коштів, необхідних для реалізації. Тобто чим дорожчий проєкт, тим більше йому потрібно буде набрати голосів для перемоги.

Загалом на Громадський бюджет 2022 подали 1429 проєктів на загальну суму майже 1 мільярд гривень. До голосування допустили 951 проєкт на понад 592 мільйонів гривень. Місто виділило на реалізацію 200 мільйонів гривень.


Громадський бюджет – інструмент, який дає можливість кожному мешканцію Києва брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету. Він полягає в тому, що мешканці пропонують свої проєкти для покращення життя в місті, а потім КМДА реалізовує ті, які переможуть в голосуванні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі