В Україні з 5 серпня 2021 року почали діяти нові правила перетину кордону.

Щоб потрапити на територію країни, іноземці або особи без громадянства, як і раніше, повинні мати страховий поліс, негативний ПЛР-тест (чи експрес-тест) або довідку про вакцинацію проти COVID-19.

Також для іноземців і громадян України обов’язковою буде самоізоляція протягом 10 днів (крім осіб до 18 років та інших категорій іноземців, визначених постановою уряду).

Вона розпочинається через 72 години після прибуття в Україну за допомогою застосунку «Вдома». Припинити самоізоляцію можуть, отримавши негативний результат тесту на COVID-19. Якщо особа відмовляється встановити додаток «Вдома», її не пропустять на територію України.

Для всіх невакцинованих осіб, які прибули з Росії й Індії та перебували на території цих держав більше ніж 7 днів протягом останніх двох тижнів, обов’язкова 14-денна самоізоляція без права її дострокового завершення. Її розпочинають з моменту перетину кордону.

Кому не потрібна самоізоляція

  • іноземцям зі страховим полісом і документом, що засвідчує повну вакцинацію;
  • громадянам України, які мають довідку про повну вакцинацію, або документ, що підтверджує отримання однієї дози вакцини;
  • громадянам України до 18 років та українцям, які виїхали за кордон до 4 серпня.

Українські цифрові COVID-сертифікати в застосунку «Дія» пройшли технічне оцінювання ЄС. Для їх офіційного визнання тепер потрібне погодження від Єврокомісії та підписання відповідних угод.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі