Уряд Португалії дозволив в’їзд у країну для українців, повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба.

В’їзд у Португалію будь-яким транспортом дозволили тимчасово, із 26 липня до 8 серпня. Згодом рішення можуть переглянути.

Для в’їзду в Португалію необхідно мати:

  • довідку з негативним результатом тестування на COVID-19 методом ПЛР-тесту, отриманим не більше ніж за 72 години до в’їзду;
  • довідку про результат швидкого тесту на антитіла до COVID - 19 (TRAg), отриманим не більше ніж за 48 годин до в’їзду.

Також в’їзд дозволений за наявності виданого в будь-якій країні ЄС COVID-сертифіката (у паперовому або в електронному варіанті).

Громадяни України, які не мають європейського сертифіката,  можуть потрапити на територію континентальної Португалії за наявності:

  • дійсної посвідки на проживання в Португалії (Residência) та довідки з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленим не більше ніж за 72 години до приїзду; або довідки про результат швидкого тесту на антитіла до COVID-19 (TRAg), отриманим не більше ніж за 48 годин;
  • документів, що підтверджують статус «члена сім’ї громадянина ЄС» і довідки з негативним результатом ПЛР-тесту або довідки про результат швидкого тесту на антитіла до COVID-19 (TRAg).

Із 27 липня Іспанія відкриває кордони для подорожей туристам з України. На в’їзді необхідно показати свідоцтво про повну вакцинацію (усі вакцини) або негативний тест (ПЛР-тест – 72 години, швидкий тест – 48 годин).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі