Гроза 19 липня вплинула на маршрут і графік десятків рейсів столичних аеропортів «Бориспіль» і «Київ» (Жуляни), повідомляє Avianews, дослідивши дані онлайн-радара flightradar24.com.

Літаки LOT із Варшави та Air Arabia з Шарджі довгий час намотували кола поруч із Києвом, а коли пілоти зрозуміли, що не можуть безпечно приземлитися в Борисполі, змінили курс.

Польський рейс полетів у Ряшів, а Air Arabia – до Харкова. Проблеми виникли й у рейсу Ryanair з Варшави до Києва. Літак зробив коло поруч із Житомиром, а потім пілоти направили його до Львова.

Літак Ryanair із Барселони приземлився в Борисполі, облетівши грозу через Чернігів. У Жулянах перед початком зливи спробував злетіти літак Wizz Air у Пардубіце. Літак виїхав на смугу, однак потім пілоти вирішили перечекати негоду.

За даними онлайн-табло аеропорту Жуляни, удень затрималися вильоти одразу чотирьох рейсів Wizz Air: у Пардубіце, Дортмунд, Бургас і Братиславу.


19 липня в Києві за 30 хвилин випало 18 міліметрів опадів, що є тижневою нормою. За даними Гідрометцентру, дожді в Києві очікуються також 20–21 липня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі