Із 19 липня в Англії скасували більшість карантинних обмежень, повідомляє BBC.

Зокрема, скасовано масковий режим, відтепер їх не обов’язково носити в приміщеннях. Також для закладів харчування скасували обмеження на кількість відвідувачів.

Нічні клуби запрацювали в Англії вперше з березня 2020 року. Крім того, у закладах можна розсаджувати людей на відстань ближче 1 метра. Скасували обмеження щодо кількості людей, які можуть відвідувати театри й інші заходи.

Щоправда, ресторани й бари мають право перевіряти, чи вакциновані їхні відвідувачі, чи мають вони природний імунітет до захворювання. Однак таке правило не є обов’язкове, тому заклади можуть його не дотримуватися.

Крім цього, уряд рекомендує, але не зобов’язує носити маски лише в разі скупчення людей. У Лондоні масковий режим залишається в столичних автобусах та метро.

Наразі у Великій Британії 87% дорослого населення отримали принаймні одну дозу вакцини, а 68% – уже повністю вакциновані.

Водночас інші регіони країни не такі оптимістичні. Шотландія має намір дозволити пабам і ресторанам працювати до півночі, але лишити обмеження щодо кількості людей на заходах. Носіння масок залишиться обов’язковим.


27 червня Ісландія стала першою в Європі країною, що скасувала всі внутрішні карантинні обмеження. Відтепер її жителі не зобов’язані дотримуватися соціальної дистанції й носити маски.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі