Одноразове щеплення вакциною Johnson & Johnson захищає від штаму коронавірусу «Дельта», повідомляє видання АВС News із посиланням на виробника препарату.

Це підтверджують попередні результати досліджень Johnson & Johnson. У лабораторному експерименті дослідники проаналізували зразки крові 10 людей, вакцинованих одноразовою вакциною Johnson & Johnson, і перевірили її проти різних штамів, зокрема «Дельта».

За інформацією видання, учені підтвердили, що препарат захищає від нових штамів COVID-19. 

Директор Центру вірусології та досліджень вакцин у медичному центрі Бет Ісраель Дьяконісса Ден Баруш зазначив, що «одноразова ін’єкція вакцини Johnson & Johnson підвищує стійкі рівні нейтралізувальних антитіл проти Дельта-варіанту, проте дослідження не демонструє клінічного захисту».


В Україні вже зафіксували «індійський» штам коронавірусу. За даними РНБО, хворих відправили до Олександрівської лікарні. Проте лікарі заперечують, що мають пацієнтів, інфікованих цим штамом.

Вакцина виробництва Johnson & Johnson має назву Janssen, вона вже сертифікована ВООЗ, США та Євросоюзом. Її потрібно вводити лише один раз. Ефективність від тяжкого перебігу хвороби та госпіталізації становить 85,4%, від помірних і важких симптомів – 66,9%.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Центр громадського здоров’я