В Україні розпочали бета-тестування сертифікатів вакцинації від коронавірусу, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Сертифікати будуть доступні в «Дії» з 1 липня 2021 року.

Участь у бета-тесті беруть українці, які отримали дві дози вакцини від COVID-19 на території країни. Зареєструватися можна за посиланням.

За словами Федорова, COVID-сертифікат – це документ у «Дії», який підтверджує статус особи про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах. Він працюватиме, як і будь-який інший документ у застосунку. Дійсність сертифікату можна буде перевірити через QR-код.


Раніше Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) повідомило, що не визнає вакцину Covishield виробництва Індійського інституту сироватки. 

Генеральний директор Індійського інституту сироватки Адар Поонавалла заявив, що почав працювати над цим питанням і сподівається врегулювати його найближчим часом. 

Наразі країни-члени ЄС можуть самостійно вирішувати, які вакцини підпадають під дію COVID-сертифіката. 

Вакцина Covishield прибула в Україну першою, ще 23 лютого 2021 року. Нею, зокрема, вакцинували медиків і громадських діячів. Президент Володимир Зеленський також вакцинований цим препаратом. Але в травні Індія призупинила експорт вакцини Covishield, щоб зупинити спалах коронавірусу всередині країни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Дія»