Фонд державного майна виставив на продаж два з чотирьох корпусів «Довженко-Центру» на вулиці Васильківській, повідомляє центр.

Ідеться про корпус №2 і №2-6.

Перш ніж ухвалити рішення про продажу будівель Фонд держмайна звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики з проханням надати згоду або заперечення проти приватизації будівель.

«Попри те, що МКІП був повідомлений про намір Центру використовувати один із корпусів для розміщення фільмо-, музейного й архівного фондів центру, міністерство надало мовчазну згоду на приватизацію будівель, дохід від здачі в оренду яких приносить 50% річного валового доходу центру та становить близько 15 мільйонів гривень на рік», – заявили в «Довженко-Центрі».

У «Довженко-Центрі» сказали, що направили листи до Мінкульту та Фонду держмайна, у яких просили скасувати рішення про приватизацію корпусу № 2-6 або компенсувати втрачений дохід в обсязі 15 мільйонів гривень. Але відповіді не отримали.

«Довженко-Центр» попереджає, що це рішення може загрожувати банкрутством центру та просить Мінкульт і персонально міністра Олександра Ткаченка втрутитися в ситуацію.


Національний центр Олександра Довженка («Довженко-Центр») – культурний центр, який об’єднує кіноархів із понад більше 7000 фільмів, кінокопіювальну лабораторію, музей кіно, паперовий кіноархів, медіатеку та власне видавництво. Центр зберігає, популяризує, досліджує та поширює українське кіно в Україні та за кордоном. Центр був заснований у 1994 році на базі української кінокопіювальної фабрики (заснованої в 1938 році).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі