Із 5 липня Канада пом'якшує обмеження на в'їзд для вакцинованих іноземців, йдеться в заяві уряду країни.

Вони можуть не перебувати на самоізоляції і не здавати тест на коронавірус на восьмий день перебування в країні, як це було раніше, а тим, хто прибуває повітряним транспортом, не потрібно буде зупинятися в урядовому готелі.

Для повної вакцинації останню дозу вакцини потрібно отримати не пізніше ніж за 14 днів до перетину кордону. Ідеться про вакцини Pfizer, Moderna, AstraZeneca-Covishield і Janssen (Johnson & Johnson). Із собою необхідно мати паперове або цифрове підтвердження вакцинації англійською чи французькою мовами, а також потрібно внести ці дані в систему ArriveCAN до прибуття в Канаду.

Навіть вакциновані мандрівники повинні здати тест на коронавірус до та після прибуття. Також у них не повинно бути симптомів коронавірусу.

Усі іноземці повинні показати план карантину на випадок, якщо виявиться, що вони не відповідають умовам, необхідним для звільнення від карантину.  

Протягом 14 днів після прибуття в Канаду потрібно зберігати копію документів про вакцинацію та результатів тесту на коронавірус і список тісних контактів протягом цього часу.

Оновлено: право на в'їзд до Канади мають громадяни Канади та деякі іноземці які можуть в'їжджати до Канади згідно з заборонами на в'їзд.


Із 25 червня Німеччина відкриває кордони для вакцинованих туристів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі