У Києві почали реконструкцію кінотеатру «Братислава», який розташований на вулиці Олександра Архипенка, 5, що на Оболоні, повідомляє Київрада.

Загальна вартість робіт складає 96 мільйонів гривень. Але у 2021 році на реконструкцію виділили тільки 7 мільйонів. За ці кошти мають відремонтувати покрівлю, щитову, укріпити зовнішній фундамент та вивезти сміття із кінозали.

За словами депутатки Київради Ганни Свириденко, ці роботи мають виконати за 3-4 місяці. Після цього продовжать реконструкцію.

Проєкт реконструкції будівлі кінотеатру. Зображення: «АРТ Братислава»

Кінотеатр «Братислава» – один із комунальних кінотеатрів, який належить мережі «Київкінофільм». Його побудували в 1976 році. Наразі на його базі працює культурний центр «АРТ Братислава».

Після реконструкції він має стати опенспейсом для незалежних операторів культурних послуг. Відповідно до проєкту, там має бути дві кінозали, фудкорт, відеобар, розважальні зали. 

Реконструкцією буде займатися ТОВ «Обслуговуюча компанія «Нове місто», яке перемогло в тендері. Завершити ремонт приміщення, за умовами тендеру, мають до кінця 2022 року. 

У 2019 році комунальне підприємство «Київкінофільм» вже оголошувало тендер щодо ремонту кінотеатру. Очікувалось, що роботи завершать до кінця 2021 року, але згодом КП скасувало торги.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі