10 червня на польсько-українському кордоні розпочали роботу тимчасові пункти щеплення громадян України та інших іноземців з-за меж ЄС, які їдуть на роботу до країни, повідомляє «Укрінформ».

У трьох пунктах пропуску (“Медика-Шегині”, “Гребенне-Рава-Руська”, “Дорогуськ-Ягодин”) ці тимчасові пункти розгорнуто у місцях відразу перетину українсько-польського кордону.

Водночас у пункті пропуску “Корчова-Краківець” вакцинуватися можна буде у мобільному пункті щеплень, розгорнутому в пункті обслуговуванні пасажирів “Замєхув” (MOP Zamiechow), за близько 30 кілометрів від кордону

Тимчасові пункти тестування проти COVID-19 та вакцинації є цілодобовими. Процес обслуговування однієї людини у такому пункті займає 30-40 хвилин. Щеплюють іноземців вакцинами: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Janssen.

Другу дозу вакцини можна буде отримати вже будь-якому пункті вакцинації всередині країни. Загальна процедура тестування та подальшого щеплення коштує іноземцю 130 злотих (близько тисячі гривень).

Крім громадян України, які мають при собі підтверджувальні документи про прямування на роботу до Польщі, вакцинуватимуть також студентів, які навчаються в Польщі.


У травні польська преса повідомляла, що українських мігрантів щеплюватимуть  препаратом Johnson & Johnson, тому що він потребує одноразового введення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Edex Live