24 травня міністр охорони здоров’я Мальти Кріс Ферн заявив, що країна стала першою в Європейському Союзі, яка досягла колективного імунітету проти COVID-19, повідомляє Reuters.

У Мальті вже щеплено хоча б однією дозою 70% дорослого населення. Повне вакцинування зробило 42% населення. У середньому в країні відбувається одне вакцинування на 5 секунд.

За минулий тиждень на острові спостерігалося в середньому три нові випадки зараження коронавірусом на день. 24 травня зареєстрували лише два нові випадки.

Наразі вакцинація відкрита для всіх жителів Мальти старше 16 років. Проте після схвалення Єврокомісією почнуть щеплювати й дітей від 12 років.

Із 1 липня Мальта скасовує носіння маски для вакцинованих людей. Уже з 1 червня маску не потрібно носити на пляжах. Також уже знято обмеження щодо роботи тренажерних залів і басейнів, а години роботи ресторанів продовжені до півночі. Раніше їм дозволяли працювати до 17:00.


Із травня Угорщина послаблює карантинні обмеження щодо COVID-19. Зокрема, у країні скасовують нічний комендантський час та обов’язкове носіння масок у громадських місцях. Збори до 500 людей можна буде проводити просто неба, а відвідувати заходи в закритих приміщеннях – лише за наявності картки щеплень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТООлександр Жадан