У Києві на вулиці Політехнічній встановили багатофункціональну лаву, повідомляє один з ініціаторів проєкту Андрій Єрофєєв.

За його словами, розробкою та встановленням лави займалися дизайнери студії ORFO Universal Design, організація KPI urban squad, волонтери та місцеві мешканці.

Ініціатор проєкту Олександр Біленко розповів The Village Україна, що це модульна лава, яка складається з п'яти квадратних блоків висотою від 20 до 60 сантиметрів і довжиною кожного блока 1,5 метра. Її загальна площа 11, 25 м². Лава виготовлена із сосни.

«Ми вирішили обрати довжину у 1,5 метра, щоб люди могли дотримуватися соціальної дистанції», уточнює Біленко.

Як повідомляє Андрій Єрофєєв для The Village Україна, вулиця Політехнічна знаходиться у комунальній власності і не належить КПІ, проте адміністрація університету перешкоджала встановленню лави. За його словами, розробники проєкту запрошували представників КПІ до обговорення, але вони не прийшли на зустріч.

За словами Єрофєєва, ініціатори отримали всі необхідні документи від балансоутримувача та погодили встановлення багатофункціональної лави з міськими службами. Нову зону відпочинку вже використовують студенти та місцеві мешканці.


 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Андрій Єфремов