Німецьке архітектурне бюро Kleihues + Kleihues передало Україні майнові авторські права на проєкт музею Революції гідності, повідомляє міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Це дозволяє розпочати будівельні роботи. Тепер організатори мають підготувати проєктно-кошторисну документацію та тендер на визначення генерального проєктувальника.

Проєкт музею Революції гідності

Відповідно до концепту музею, він поєднає в собі комеморативний і просвітницький простір. У будівлі передбачені такі складові: місце національних комеморативних заходів, постійна експозиція, простір для тимчасових виставок, дитячий музей, фондосховище та кіноконцертна зала-лекторій, дослідницький центр, медіатека, Дім свободи.

У 2026 році весь музей планують здати в експлуатацію. Ознайомитися з його концепцією можна тут.


Раніше в Міністерстві культури та інформаційної політики повідомляли, що будівництво Музею Революції гідності розпочнеться у 2021 році. У бюджеті на нього заклали 50 мільйонів гривень.

У 2017 році Київрада надала музею ділянку площею 1,22 гектара. За відповідне рішення на засіданні 14 вересня проголосували 96 депутатів. Територія майбутньої будівлі перебуває в Печерському районі, на алеї Героїв Небесної Сотні (Інститутська, 3).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка та фото: музей Революції гідності