У межах проєкту «Великої приватизації в’язниць» на аукціон виставили ще дві виправні колонії, про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Збираються продати Львівську виправну колонію №48 та Південну виправну колонію №51. Торги відбудуться 3 червня 2021 року.

Львівська колонія не працює з 2018 року, але протягом цього часу з держбюджету витрачали кошти на її утримання. Виправний заклад виставили приватизацію двома лотами:

  • перший – об'єкти нерухомості, розташовані на земельній ділянці 10,6 га, зі стартовою ціною 132,7 млн гривень;
  • другий – нерухоме майно, розміщене на 3 га землі, зі стартовою ціною 3,4 млн гривень.

Львівська виправна колонія №48 розташована на території Львова, також до неї підведені комунікації. На думку міністра юстиції, цей об’єкт є «перспективним для інвестицій у нерухомість або у створення бізнесового проєкту».

«Це можуть бути й житлові забудовники, і девелопери комерційної нерухомості. Львів - туристичне місто, тому тут цілком може бути побудований, наприклад, туристичний центр, готель або спортивний комплекс», – додав Малюська.

Вартість Південної виправної колонії поки що не оприлюднили.


Усього в межах проєкту планують приватизувати 35 виправних закладів України, 4-8 з яких вже у 2021 році. Першим на продаж виставили Ірпінський виправний центр № 132.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Wikimapia