Кабінет міністрів погодив запуск експериментального проєкту, у межах якого реєстрація фізичних осіб-підприємців стане автоматичною, тобто без участі держреєстратора. Проєкт стартує в травні.

Із 2020 року зареєструвати ФОП на порталі «Дія» можна онлайн за 10–15 хвилин. За цей час послугою скористалися 120 тисяч осіб.

Проте хоча процес і відбувається онлайн, наразі реєстрацію однаково здійснює чиновник, якому надходять запити з додатку.

Завдяки нововведенню людський фактор приберуть, а сама реєстрація стане ще швидшою. Заявка на створення ФОПів надходитиме одразу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Це не лише має скоротити час реєстрації, а й зменшити навантаження на реєстраторів, повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації. У планах відомства зробити всі послуги для ФОПів повністю автоматичними.


В Україні з 19 квітня 2021 року почали приймати заявки на отримання державної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень для ФОПів і найманих працівників, які призупинили діяльність через обмеження «червоної» зони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі